Mediacal TapingMedical Taping

In onze praktijk passen wij Medical Taping toe. Aan de hand van uw klacht zullen wij bekijken of toepassing van Medical Tape een positieve invloed kan hebben op uw herstel. De eerste maal zullen wij de tape als proef bij u opplakken. Heeft u daarna het idee dat het een positief effect heeft gehad op uw herstel dan kunt u bij ons een rol Cure Tape kopen voor 10 euro. Deze rol kunt u dan telkens meenemen naar de behandeling.

Wat is Medical Taping?

Het uitgangspunt van het Medical Taping Concept is de behandeling met een specifieke elastische tape. Door op verschillende manieren gebruik te maken van de elasticiteit van de tape, kan het lichaam op diverse niveau’s beïnvloed worden. De tape technieken kunnen met elkaar gecombineerd worden, waardoor de behandelmogelijkheden zeer uitgebreid en gevarieerd zijn.
(Bron: achterkant mtc boek)

Hoe werkt Medical Taping?
De gebruikte CureTape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid. Er ontstaat zo meer ruimte in het gebied van de subcutis, waar allerlei receptoren, bloed- en lymfevaatjes liggen. Door nu gebruik te maken van verschillende tape technieken, kunnen diverse effecten bereikt worden.

Effecten en indicaties:
Het toepassingengebied van het Medical Taping Concept mag breed genoemd worden. Nabehandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook haematomen), houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog).

Ook neuro-reflectoire beïnvloeding, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden, evenals profylactisch tapen. Het Medical Taping Concept is daarmee een revolutionaire behandelmethode die fundamenteel verschilt van conventionele behandelmethodieken.

1. Spierfunctie verbeteren door tonusregulatie
2. Belemmeringen in bloedcirculatie en lymfe afvoer opheffen
3. Pijndemping
4. Ondersteunen gewrichtsfunctie, door:
· stimuleren van proprioceptie
· correcties van de bewegingsrichting
· vergroten van de stabiliteit
5. Neuro-reflectoire beïnvloeding

(Bron: website: http://www.fysiotape.nl/)