Medical Taping kan oplossing bieden bij hooikoorts

By 28 april 2017nieuws

Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren hetgeen een reeks van klachten veroorzaakt zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn vaak gehoorde problemen. Het komt soms voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

Binnen het Medical Taping Concept bestaat een tapetoepassing die de hooikoortsklachten sterk kan verminderen of er zelfs voor kan zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt.

De kinesiotape kan voor het behandelen van hooikoorts aangebracht worden op de borst en rug. De tape beïnvloedt de hulpademhalingsspieren en via het zenuwstelsel ook het longgebied. Uit onderzoek is gebleken dat na 1x tapen al een positief effect merkbaar is, maar door een tweede tape na 1 week nogmaals toe te passen, kunnen klachten nog sterker afnemen. Geadviseerd wordt de tape minimaal 5 dagen te laten zitten en na een week de volgende tape (indien nodig) aan te brengen.

In onze praktijk kunnen alle therapeuten deze tapetechniek toepassen. Vraag uw therapeut voor meer informatie. Wij helpen u graag verder.

Bron: www.fysiotape.nl