Coronamaatregelen in onze praktijk

By 15 maart 2020nieuws

Als fysiotherapeuten zijn wij natuurlijk ook verbonden aan alle andere zorgverleners uit de zorgsector. Vanwege het Coronavirus willen wij u het volgende mededelen.

De praktijk sluiten betekent dat wij patiënten jong en oud geen zorg meer kunnen geven. De praktijk openhouden betekent ook wij ons blootstellen aan een hoger risico. Ergens moet er een tussenweg zijn zolang niemand van de overheid een definitief besluit neemt en praktijken verplichten te sluiten.

Wij doen alles binnen onze mogelijkheden om de hygiëne te waarborgen en adviezen op te volgen die wij van instanties meekrijgen. Wij informeren de patiënten hierover. Van de patiënten verwachten wij ook dat zij rekening houden met de veiligheid in de praktijk. Wij zullen de patiënten dan ook bij elk bezoek observeren en navraag doen. Bij twijfel zullen wij de patiënt adviseren om naar huis te gaan.

De oudere mensen die thuis behandeld moeten worden zullen wij ook blijven behandelen en informeren bij elk bezoek.

Patiënten kunnen zelf beslissen of ze de afspraken afzeggen. Dit kunnen zij doen met hun behandelend fysiotherapeut.

Wij zullen zo lang mogelijk de zorg blijven verlenen tot het niet meer mogelijk is. Of totdat de overheid verplichting tot sluiten geeft.